Conferinţa Internaţională Naşterea Naturală şi Arta de A Fi Părinte, 16-17 noiembrie, Timişoara - AMsR

În conditiile în care România deține în continuare primul loc în ceea ce privește mortalitatea infantilă și maternă în Europa, Conferința “Nasterea Naturală şi Arta de A Fi Părinte - Perspectiva pentru siguranţa mamei şi copilului la naştere în România”, își propune să abordeze subiecte de actualitate legate de beneficiile şi /sau riscurile naşterii în diferite ipostaze, importanţa educaţiei viitorilor părinţi pentru a lua cele mai bune decizii legate de naştere şi alăptare.

Evenimentul se adresează unor categorii de public divers, prin temele pe care le abordează: gravide, viitori părinţi, persoane interesate de nașterea naturală, naşterea cu moaşa, medici obstetrică-ginecologie, neonatologi, asistente medicale, medici de familie și de alte specialități, companii și organizații  ce oferă produse și servicii complementare activității moașei sau care se adresează tinerelor mame și nou-născutului.

Conferinţa va fi un moment special în care gravide, mămici, viitori părinţi, moaşe, asistente medicale, medici vor avea o voce comună.

La eveniment vor participa vorbitori din țară și din străinatate, specialiști în ingrijirea femeii însărcinate și experți în modalități de asistare la naștere și în acordarea îngrijirilor specifice lăuzei și nou-născutului.

Printre speakeri se numără:

• Vania Limban, moaşă şi expert în conceptul Green Parenting şi sănătate intimă. Este fondatorul Active Family Center din Bucureşti şi unul din fondatorii ONG-ului Sănătate pentru Viaţă.
  • Doctor MIT Bogdan Ivănescu , Moderator TV , prezentator de emisiuni , Manager Celule Stem şi Doctor MIT Shop
  • Daniela Doneanu, moaşă Bucureşti şi Preşedinte Asociaţia Moaşelor din România
  • Mirela Gherghina, moaşă Bucureşti şi membru Asociaţia Moaşelor din România
  • Dawn Kuzemski, Director Nursing Oasis Hospital Emiratele Arabe Unite
  • Naomi Abboud, Life coach, high doula din Africa de Sud
  • Doctor Octavia Raica, Consultant în Alăptare de la Asociaţia Alăptează Timişoara
  • Camelia Irimia, moaşă Spital Premiere Timişoara şi vicepreşedinte Asociaţia Moaşelor din România
  • Doctor Tatiana Gutium, Director Maternitatea Municipală nr. 2, Republica Moldova
  • Ildiko Piper , moaşă în Turda şi membră a Asociaţiei Moaşelor din România
  • Nelleke Gosker , Royal Dutch Organization of Midwifes
  • Emma Rajakrishnen, moaşă Spitalul Oasis Emiratele Arabe Unite
  • Dorna Revie, Professional Sophro-Ki Courses
  • Noor Ibrahim, Director ONG Speed of Peace
  • Silvia Nicoara, consilier IBCLC Asociaţia Alăptez Timiş
  • Miruna Andrei, studentă Facultatea de Moaşe din Craiova

Programul simpozionului va fi structurat pe 2 zile.

Prima zi va dezbate teme cum ar fi : naşterea naturală în apă, naşterea ca acasă, naşterea asumată “ DA POT “, educaţia moaşei în Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Olanda, cât şi faptul că pentru prima dată la o Conferinţă Obstetricianul, Moaşa, Doula, Consultantul în alăptare vor fi în aceeaşi barcă de focus asupra gravidei. Programul primei zile va fi în intervalul orar 08.30 – 18.30.

Ziua a 2-a se vor dezbate teme precum alăptarea, arta de a fi părinte, ora magică, sofrologia şi naşterea naturală, naşterea naturală şi celulele stem. Programul celei de-a doua zi de conferinţă va fi în intervalul 09.30 – 13.30.

În cadrul simpozionului va exista şi o tombolă sustinută de către partenerul Doctor MIT Shop care va oferi un scaun auto SCOPE. Acesta este un produs complet nou din gama Caretero. Acest scaun auto poate fi folosit de copii cu vârsta de până la 5 ani, începând chiar din primele zile de viaţă. Cu o înclinare reglabilă în 4 poziţii, scaunul SCOPE permite transportul copilului cu spatele către direcţia de mers, la fel ca într-o scoică 0-13 kg.

Partenerul MC Ana Concept va asigura în cadrul tombolei o pernă pentru mamă şi bebeluş. Aceasta permite femeii însărcinate să adopte o poziţie corectă în timpul somnului. Datorită formei şi dimensiunii acesteia,  este potrivită şi după naştere.

Parteneri: Active Family Center, Doctor MIT, Doctor MIT Shop , Stem Sure, Linde Gaz, Servier Healthcare, Baby Boxstore, DoTerra, Prisum, Asociaţia Alăptează Timişoara, MC Ana Concept.

Parteneri media : Revista Femeia, Qbebe, Amnascutacolo.ro, Mami suntem cu tine din prima clipa

Evenimentul va avea loc în perioada 16-17 noiembrie 2018 la Hotel Spa and Ice Resort Timişoara , Calea Lugojului nr.27, Ghiroda, Timiş.

Vă asigurăm că va fi un eveniment de excepţie!

Înscrieri pe pagina evenimentului : http://conferinta2018.asociatiamoaselor.org/

Pașii pe care trebuie să îi urmați sunt următorii:

1. completați formularul de înscriere din pagina evenimentului

2. în decursul a 24 de ore primiți confirmarea pe e-mail și numărul contului

3. achitați taxa de înregistrare în numărul de cont primit.

Despre Asociația Moașelor din România

Asociația Moașelor din România este organizația națională profesională ce reprezintă moașele și profesia de moașă din România, având misiunea de a susține dezvoltarea profesiei prin promovarea rolului esențial al moașei în sănătatea reproductivă a femeii, nașterii naturale, sănătății nou-născutului și familiei. Asociația Moașelor din România susține importanța  emancipării moașelor și accesul femeilor, indiferent de statutul lor social, la servicii medicale de obstetrică și ginecologie, în vederea reducerii mortalității materno-infantile. Mai multe informații puteți găsi pe www.asociatiamoaselor.org.

Contact presă : Cristina Norocel, 0741301082, cristina@obiz.ro