Invitația Asociației Moașelor din România pentru Ordre des Sages-Femmes Haute Garonne, Toulouse, Franța - AMsR

La sage-femme n'est pas un homme comme les autres/ L'ostetrica non e un essere umano come gli altri/ Moașa nu este un om ca oricare… este fărâma aceea de înger, ce „bun venit!”, vieții îi spune! „Sage-femme”, „ostetrica”, „moasă”... vorbind despre „naștere”, „accouchement”, „parturire”, … nimic nu schimbă nimic, este unul și același început al timpului de dincolo de timp.

În lumea aceasta, cu multe emoții românești, cu drag și cu dor am avut onoarea să fiu ambasador AMșR pe 15 decembrie 2016 în cadrul unui eveniment important al Ordinului profesional des sages femmes, în Franța, departamentul 31, la Toulouse.

Locul moașei în societate în 2016? Aceasta era tema zilei, o zi a informațiilor, a discuțiilor cu și despre moașe. În societatea de aici, "la sage femme” înainte de toate, își are statutul și respectul cuvenit. O scrisoare deschisă- invitație din partea AMșR am pus la dispozitia președintei Ordinului profesional (spontan, fără un discurs pregătit după cum se vede), o alta a fost înmânată președintei Asociației moașelor din Departamentul 31 francez. Mesajul? Vă așteptăm în România, la București, în mai 2017, la Conferința Internațională a Asociatiei Moașelor din România, pentru a vorbi între noi și despre noi, despre locul pe care îl avem ca profesie în societate, pentru ca împreună să ne prezentăm în lume și lumii!

Cine va reprezenta Franța la București? Veți vedea!

Până atunci, tot „cu dor, pentru că viața nu-i o "fiță",

Nicoleta Ionița,

sage-femme, corespondent AMșR în Franța