THINK HEALTH - AMsR

14479811_1184739508261269_6961444865476040627_n.jpg (960×691)

Asociația Moașelor din România (AMșR), repezentată de Mirela Gherghina, Vania Limban și Daniela Drăghici au participat la Conferința „Think Health Romania’s Future of Healthcare TODAY – TOMORROW – THE DAY AFTER TOMORROW" / Viitorul sistemului de sănătate din România - Ziua de după Mâine”, prezidată de dl. Vlad Voiculescu – Ministrul Sănătății “

Agenda conferinței a avut ca teme de discuție:

• Conversații despre viitorul sistemului de sănătate. Perspective europene având ca puncte de reper răspunsuri la următoarele tipuri de întrebări: Ce fel de schimbări sunt necesare în sistemul medical? Cum arată viitorul? Cine sunt cei care-l creează, cei ce visează, cred, îndrăznesc, acționează?
  • Ce fel de sistem de sănătate ne dorim? Suntem pregatiți să construim sistemul de sănătate către care aspirăm? Cine sunt cei care schimbă? Subiecte în discuție: sistemul de sănătate românesc între atitudini, percepții, așteptări – studio GFK; viitorul sistemului de sănătate reflectat în programele de guvernare ale celor mai importante partide.

În ultima parte a întâlnirii, la discuția “Strategic Brainstorming & Speed Networking”, reprezentantele AMșR au participat la discuțiile grupului PROGRAME de PREVENȚIE, fiind identificată necesitatea integrării moașelor și asistenților medicali în programe de prevenție și educație prin înființarea CENTRELOR DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ COMUNITARĂ, precum și prin implicarea ONG-urilor specializate.

Vania Limban,

Moașă Independentă,