Ziua Copilului 2016, o lectie minunata pentru gravide, mame, moase - AMsR

 

 De Ziua Copilului, un gand bun pentru toti COPIII care la nastere au avut alaturi de mamicile lor o MOASA !

Toate studiile dovedesc ca nasterea cea mai sanatoasa pentru mama si copil este nasterea naturala.

Moasa trebuie sa fie alaturi de orice viitoare mama daca ea are o sarcina normala, sa o moseasca la nastere si, dupa, sa aiba grija de ea si de bebelusul  ei.

 Moasa o ajuta pe viitoarea mama sa inteleaga beneficiile hormonilor  care se secreta in sarcina si la inceputul travaliului si modul in care ei o vor influenta atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Primul cadou pe care o mama poate sa-l faca copilului ei este o nastere naturala cu moasa. Respiratia & Relaxarea & Rabdarea sau Legea 3 R - Vania Limban, moasa, sunt cele trei “secrete” pe  care daca gravida afla in perioada de sarcina cum sa le foloseasca, nasterea va decurge ca unul dintre cele mai provocatoare evenimente din viata ei.

Moasa este sustinatorul alaptarii si orice mama gaseste in cea care i-a fost alaturi la nastere, un sprijin de nadejde in momentele critice care uneori pot insoti alaptarea. Ea o va ajuta pe mama sa-i ofere copilului ei imediat dupa nastere un al doilea cadou, ceva ce nu poate fi inlocuit de nimic -“ laptele de mama” care-l va proteja in primele luni de viata, ajutandu-l sa devina puternic si viguros.

Dr Culcer Ana, neonatolog & pediatru si Moasa Vania Limban, doua nume de rezonanta pentru gravide si mamici, dar si pentru moasele  din Romania, invitate de TVR 1 cu ocazia Zilei Copilului 2016, au oferit cadou acestora  o lectie excelenta pe care o puteti urmari la link-ul alaturat.

http://www.tvrplus.ro/editie-tot-ce-conteaza-452276