Arta de A Fi Parinte - Proiect Social AMsR - AMsR

Proiectul social " Arta de A Fi Parinte " a fost conceput si lansat de Asociatia Moaselor din Romania cu urmatoarele obiective :

1. Sa furnizeze moaselor si asistentelor de obstetrica si ginecologie abilitatile necesare organizarii si sustinerii unui curs educational de educatie a viitorilor parinti, a mamelor si a parintilor cu bebelusi.

2. Sa initieze in cele 10 orase incluse in proiect cursul " Arta de A Fi Parinte " cu sustinerea de moase si asistente obstetrica ginecologie din orasele respective, curs care sa se adreseze gravidelor si adolescentelor gravide cazuri sociale din oras si din zonele din imprejurimile acestora. 

Orasele incluse in proiect sunt : Tarnaveni, Turda, Timisoara, Cluj Napoca, Baia Mare, Craiova, Brasov, Galati, Constanta, Iasi.

Prin implicarea unor moase, membre AMsR, din orasele desemnate, pentru gasirea de sponsori locali, ca si in obtinerea acordului de sustinere a primariilor locale si a spitalelor orasenesti/ judetene, proiectul a demarat din toamna 2017 si a fost deja sustinut in doua orase, Tarnaveni si Turda, urmand ca din 2018 sa continue si in restul oraselor incluse in proiect.

Vania Limban, Coordonator proiect