Asociatia Moaselor din Romania invitata la SEXed Talk - AMsR

Asociatia Moaselor din Romania invitata la SEXed Talk 28 septembrie 2017

 

SEXed Talk: Invitatie la dezbatere

 

CE: Dezbatere pe tema mamelor adolescente, a educatiei privind sexualitatea in scoli – sau, mai degraba, lipsa acesteia si alte subiecte conexe, in cadrul campaniei SEXed Talk.

 

DE CE: Romania este pe locul I in UE privind sarcina la adolescente intre  15 -19[1]ani, 1 din 10 nasteri si 1 din 10 avorturi se inregistreaza la tinere sub 19 ani, peste 24.000[2] de minore raman gravide intr-un an si 10.000 de copii sunt abandonaţi în spitale si maternitati anual.

 

CINE: Campania SEXed Talk este organizata de Societatea de Analize Feministe AnA, Fundatia Tineri pentru Tineri si Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala din Romania, in parteneriat cu Asociatia Romana Anti SIDA, Fundatia Marie Stopes International Romania si Asociatia Moaselor din Romania.

 

CAND: 28 septembrie intre orele 11:00-13:00.

UNDE: Biblioteca Metropolitana, Filiala Ion Creanga, Bucuresti, Strada Christian Tell nr.10

CUM: Participarea este libera in limita locurilor disponibile. Asteptam parinti, profesori, cadre medicale, reprezentanti ONG, responsabili cu politicile publice legate de subiect, mass media. Confirmari: Daniela Draghici -  daniela.draghici@gmail.com.

 

28 septembrie este Ziua internationala pentru dreptul la avort in conditii de siguranta, dar si Ziua internationala a dreptului de a sti, iar noi, activistii pentru sanatatea reproducerii, rezistam si persistam in pledoaria noastra pentru informarea corecta a tinerilor privind drepturile lor reproductive.

 

Dezbaterea va fi precedata de lansarea unui video tematic de catre Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS), de Ziua Mondiala a Contraceptiei, 26 septembrie, care va incita participantii la discutii pe subiecte legate de aceasta tema. Reprezentanta Asociatiei Moaselor din Romania va pune in discutie "Riscurile sarcinii la adolescente".

 

Asadar, notati-va data si poftiti la biblioteca de indata!

 

 

 

[1] Date Eurostat, valabile pentru anul 2015

[2] Anuarul Statistic al României 2016, Institutul Național de Statistică