Eveniment Ziua Internationala a Femeii Institutul Cervantes Bucuresti - AMsR

Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii la Institutul Cervantes din Bucuresti a avut loc un eveniment in avanpremiera in deschiderea caruia a rulat filmul documentar " Sa fii gravida in Romania " in prezenta D lui Jesus del Cerro, regizor si producator spaniol cu resedinta la Madrid si Bucuresti. 

Din partea Asociatiei Moaselor din Romania au fost prezente doamna Vania Limban, purtator de cuvant si Dana Doneanu, Presedinte. 

Documentarul evidentiaza o imagine de ansamblu asupra politicilor guvernamentale prin care statul roman sprijina sau nu femeile care isi doresc un copil. Au fost intervievate 40 femei care traiesc in Romania si Spania, pe teme de interes social ca viabilitatea versus disfunctionalitatea sistemului sanitar public, discriminarea la locul de munca sau rolul partenerului de viata in cresterea copiilor, varsta, nivelul social, educational, ocupatie, statutul material. 

Proiectia a fost urmata de o dezbatere avand in centru situatia femeilor din mediul rural care traiesc in conditii precare, isi intemeiaza familie mult prea devreme, la 16-18 ani, aduc pe lume un copil, uneori nedorit. Femei care ajung la nastere fara sa fi facut o ecografie pe toata durata sarcinii. 

Asociatia Moaselor din Romania si-a exprimat opinia in legatura cu lispa MOASEI din echipa medicala, in special in mediul rural, respectiv echipa comunitara, unde este mentionata, dar pe teren lipseste cu desavarsire. 

Dana Doneanu, Presedinte AMsR