MEMORIU ASOCIATIA MOASELOR DIN ROMANIA REFERITOR LA OUG 91/2017 A LEGII CADRU 153/2017 PRIVIND SALARIZAREA PERSONALULUI PLATIT DIN FONDURI PUBLICE - AMsR

Asociatia Moaselor din Romania a luat act de legea salarizarii care a intrat in vigoare incepand cu data de 01.03.2018, lege in care moasele licentiate sunt asezate in grila de salarizare pe aceeasi treapta cu surorile medicale cu studii primare. In acest mod, cei raspunzatori de aceasta lege ne-au facut un abuz in ceea ce priveste moasele licentiate, discriminand astfel intreaga noastra breasla. 

Inca de la aparitia acestei legi, Asociatia a inceput demersurile cu privire la aceste nedreptati printr-un memoriu trimis la Senat, Camera Deputatiilor si Comisiilor de specialitate din cadrul acestora. De asemenea s-a luat legatura cu toti reprezentantii zonali, astfel incat, acestia, la randul lor sa sesizeze autoritatile din zona si sa reusim impreuna sa luptam pentru ca toti cei raspunzatori de aceasta mare eroare sa faca ceva pentru a o indrepta. 

Petitia on-line initiata de noi a fost semnata de peste 1500 moase din intreaga tara. Azi am luat legatura cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. 

Numai impreuna putem fi o forta. 

Alaturati-va demersurilor noastre pentru a face tot ceea ce ne sta in putere ca profesia de moasa sa fie respectata in aceasta tara si moasele sa fie recunoscute la adevarata lor valoare. 

Camelia Irimia

Prim- vicepresedinte AMsR, Moasa Spital Premiere Timisoara, Scoala Mamei by IrimiaCamelia

E-mail : camyirimia@yahoo.com; Telefon : 0740.855.194