Nasterea in Germania - AMsR

Sarcina

Controalele generale în timpul sarcinii se pot face fie la un ginecolog (de obicei, la cabinetul său privat) sau la medic si la moașă in paralel. Controalele generale (cu exceptia testelor cu ultrasunete sau de laborator) sunt realizate de moașe, de asemenea. Adesea, femeile iau acest lucru ca pe o oportunitate de a construi o relație bună cu moasa lor, pentru a pune mai multe întrebări și a crea o atmosferă mai confortabilă. Multe moase oferi servicii suplimentare ca acupunctura in sarcina, masaj etc Acestea oferă, de asemenea. sprijin homeopatic pentru pregătirea nașterii. Asigurarile acopera costurile serviciilor  moasei atunci când este nevoie, și acoperă cel puțin un curs de pregătire pentru naștere și de asemenea, de multe ori, una-două clase de gimnastică prenatala. Unele moase au contracte cu spitale, astfel încât femeile să poată avea moasa "lor", la naștere. Dar, de obicei, moașa aleasa este pentru sprijin prenatal și postnatal.  

Nașterea

 De obicei, femeile dau naștere în spital. Unii aleg o casă de naștere (condusă de moașe) sau o naștere acasa (cu o moasa). Dar, pentru mulți părinți, este important, sa aiba la îndemână tot ce ar putea fi nevoie în caz de complicații, ceea ce este mult mai probabil într-un spital. La sosirea la spital, femeia și copilul vor fi verificati (dacă există încă suficient timp) prin ultrasunete (făcut de către un medic de gardă) și CTG. Se poate întâmpla, ca femeia sa fie trimisa înapoi acasă si să revină înapoi mai târziu, cu contracții puternice. Cu excepția primului control (cu un medic), femeia va fi însoțită de o moașă din spital, adică de garda. În funcție de evoluția travaliului, femeia (și, de obicei, soțul), va fipe cont propriu într-o cameră specială de travaliu. Ea poate merge la o plimbare, aștepta, lucra... moașa va veni și va verifica în mod regulat, și de obicei, există o CTG permanentă, care poate fi supravegheata din exterior, de catre echipa de moase. Moasa ar putea recomanda o baie pentru consolidarea contracțiilor sau, o perfuzie intravenoasa pentru aceasta. Ea va discuta, recomanda sau explica ceea ce este necesar femeii referitor la medicatie, epidurala, etc. Întreaga naștere este, de obicei, susținută de o moașă. Doctorul se alătură doar dacă există anumite probleme sau intervenții medicale (epidurale, interventie medicala in timpul nasterii). Filosofia în general, este de a avea nastere cât de natural și confortabil este posibil pentru femeie, în ceea ce privește atmosfera. (haine private, muzică privată,posibilitatea de a fi activ ...). Epistomia se face numai în caz de urgență / necesitate medicală.  

Lauzia

Copilul este pus pe pieptul mamei pentru contact piele pe piele, cât mai curând posibil. Medic sau moașă asista nașterea placentei și verifica cu atenție dacă este completă. Dacă este necesar, leziunile sunt cusute de către medic. Copilul este examinat standard, rapid de catre moașa și i se administreaza obisnuita vitamina K picaturi.

Mama este spalata de catre moașă, și imediat după aceea, copilul și părinții sunt lăsati singuri cât mai mult posibil. După aproximativ doua ore în care sunt dusi în camera lor. De obicei, copilul sta cu mama tot timpul în aceeasi cameră.

După plecarea acasă, moașa privata va veni să vadă mama și copilul în mod regulat, dar în funcție de nevoile ei. Asigurarile plătesc pentru aproximativ 15 vizite. De obicei moasa vine în fiecare zi la început și apoi o data la cateva zile. Ea verifică copilul, buricul, il masoara, ajută atunci când există întrebări și verifică mama, recuperarea uterului, posibile leziuni congenitale și sânii, ajuta alăptarea.

După aproximativ șase săptămâni femeile merg la ginecologul acestora pentru o verificare dupa nastere.

 Dupa acest moment cele mai multe femei încep un curs de gimnastica postnatale. De multe ori sunt combinate cu masaj pentru copii sau clase speciale pentru copii. 

Thiem NINA,

Germania,

 Mama